Thursday, 8 April 2010

BONDA, NEA ♥ SWIM TO MUCH ....







Hehehe saje bonda upload pic nea swim kat pool palsu ni :) Dia klu swim no. 1, mcm org jakun tak penah main air :) Dalam panas ke ape ke die tak kire :)
Tgk la si cotet ni bermandi manda....slmt menonton hihi

APE YANG NEA TAU BUAT @ (11 MONTH)

WAAAAA...sekelip je nea dah turning 11 month :) Next month dah 1 Year. Yahoo my baby dah besa sekarang...
Ape yg nea pandai buat buat mase ni :-
-Dia dah pandai main pok amai2 sambil tangan die menepuk2. kire dah pas la
-Cak Cekur tu pun dah pandai siap genggam2 tangan ..bagus
-Amin mcm ne pun dah tau. Angkat tangan tu terus sapu ke muke :)
-Kalau kite say "hello" je terus angkat tangan ke telinga. but tak sharp la ke telinga, terlebih kebelakang nye hehehe..erm kire ok la..dah faham bile jauh2 ngn nea die pun dah pandai bercakap kat hp :)
-Kalau bonda or sesape tanye " siapa nama die Ranea angkat tangan" terus angkat tangan sambil ckp oooiirr (bahasa kite tu saye la hihih)
-Kalau tanye mcm ne bird fly syg... die akan buat tangan die mengepak n melambai2 mcm burung hehehe...
-Nea pun dah pandai dance buat music je die akan mengedik2 buat badan die bergoyang2.dengan bontot die tu sekali bergoyang hehehe :)
-Kat rumah tu ade potret gamba nenek atuk n nenek die, klu tanye mane nenek n atuk dah pandai tunjuk...bagus la anak bonde ni hehehe
-Klu buat broom2 tu dah pandai la buat tangan die mcm pulas2 handle tu hehehe...hobi sekarang baba balik je keje terus ajak naik broom2 hehehe :)
-Bye2 pun dah tau...
- Berdiri dah pandai tapi berberape saat je la..
- Rajin memapah2 la kat meje and kerusi..
- Sangat suka menyorok bwh meja makan :)
- Dah kenal mata, hidung n mulut (but kdg2 tersalah2 jugak la tunjuk) hihi...
- Gigi smpi skrg mmg tak de..tah kenape lambat sgt tah...Makan dah mcm org ade gigi hehehe
- Sebut 123 tu dah pandai jugak la but yang bekangang je la contoh TU, WE, GE hihi
- baba tak pandai sebut die akan ckp babababababaaba no stop. but perkataan AYAH clear can talk :)
- bonda tak pandai lagi pun just call me "nde"
- pak su die nama shahaf, nenek die selalu panggil AP, die pun dah pandai panggil AP huhuhu...bukan pak su hihihi :)

Tu la yang nea dah tau....
Sekian :)
Cute + Geram dengan die semakin hari...