Sunday, 16 January 2011

Nea so gedik

Lamenye bonda tak update kan actually broadband bonda agak lembab haritu now baba dgn baik hati dah change kan pakai wireless kat rumah so bonda sgt la suke hati sekarang nak load pun laju je haha... Tq my baba. Now boleh la selalu hupdate blog insyaallah hehehe


Pic kat atas ni mummy myra belikan from bali, bonda kirim mcm ni smpi 3 pasang n mummy bg nea sepasang tq mummy;) tu la tgkp gamba ni nk tnjuk mummy gamba gedik nea pakai dress. Next time outting sama mummy myra boleh suh scha pakai baju same....





Monday, 20 December 2010

Berjanggut Tak Hupdate !






Ya Allah, lamenyeeeeee tak update blog nea :) Fuh lame sgt2. Nea pun now dah besa hahaha :)
Ni la wajah ter"latest" nea mase we hangout kat sungei wang :)





Saturday, 24 July 2010

Open present time~~~

Punye la peram gamba nj, baru la bonda ade mase nak upload kat blog nea :)
Tq to all yg bg nea present ms besday party aritu :) nea sgt happy membuka hadiahnye...

Selonok anak bonda yeh, mesti terperanjat sbb tak penah dpt present bnyk mcm tu. hehehe rezeki nea. bonda alhamdulillah :)

Bear sgt bnyk nea dpt, baju, wang saku hihihihi n toys.....nea suke la. tak habis2 main je sekarang :)

This tiger nea dpt dr uncle khef die...see nea kiss tiger :P


Time to open mama rina n papa ajai present...its was dress ralph lauren so nice.....nea n bonda sgt suke...tq both. walau pun tak dapat dtg ms besday nea tapi tetap ade present. tq tq....

Tu la sedikit sebanyak gamba nea :)
Bonda n baba sgt bz skrg, menguruskan rumah yg bakal kami pindah tak lame lagi. Insyaallah :)
Apepun ingt nea selalu k :) bobbye......jumpe lagi....

Thursday, 1 July 2010

Birthday Party Nea :)

Hi all, baru bonda sempat nak upload pic besday nea ni :)fuh punye la lame bonda peram kan nea huhuu:) nea now dah setahun sebulan pun :) tahniah to my ranea sbb dah boleh berdiri diatas kaki sendiri hehehe mean dah blh jalan.....good gurl mmg saat ni bonda tggu...its was about party nea yg telah pun selamat n berjalan lancar. tq to all yg hadir n yg tak hadir pun tak pe we faham msg2 punye prob its ok :)

This is nea 1st besday cake- its black n pink....yummy



This is award to those yg hadir bring cute baby, bonda hargai semua tu dgn award yg tak seberape ni :) hope all happy...

Nea n keira

Bonda wit my nea



Baba n my nea...bonda love this pic..thanks to makchu....

All this goodies tuk senua tetamu yg hadir pd malam tu :) sane sini printed muka nea hihihi

Ini la awardnye....


Nea with uncle ajiji

Tq to all are coming....best sbb nmpak theme yg bonda sgt suke itu :)

tq to this celebrity...anisa , mazin n heronya asyraaf..yg sudi dtg ke party nea mlm tu...
Nea say PENAT LA BONDA hihihihi

we ar singing "Allah selamat kan kamu... Allah selamat kan Kamu, Allah selamat kan Ranea Safiya, Allah Selamat kan Kamu"..........




nea dlm kerimasan...huhuhu siannye
Nenek nea sakan suh clown tu buatkan nea belon banyk2 hehehe :) tq clown

cutting cake...

Wah nasib ade kenangan ngn banner nea ni kan syg, credit to mommy myra a.k.a mommy zara yg give bnyk diskon to this banner..syg mommy...

Kwn2 ku yg hadir tq semua.....very appriciate it darling


Cake in the dark




Ammar Firash hensem boy..sepupu nea yg tombam :)




don say baba silat ok...it the situation baba nak hadang angin dr tiup that candle :) hahaha



Tq makchu nea for this all beautiful pic....love it too much..its make memory for us







Ok finish ..... klu ade nea sure die show die punye tangan bile kite ckp finishhhh....hehehe so cute my dear. Selamat hari Jadi syg ku Ranea yg ke Setahun, bonda baba n semua family sygkan nea...nea jd anak yg baik n solehah tau. rajin belajar n dengar ckp bonda n baba :)
Doakan nea menjadi anak yg solehah dah dilindungi Allah S.W.T ye ...InsyaAllah.Aminnnn